Vooruitblik 2020

De Fietsersbond heeft een groot werkgebied: de gemeente Anna Paulowna en Schagen. In 2020 komt er veel op ons af en de Fietsersbond wil bij al deze projecten betrokken zijn en meedenken.

Projecten Schagen

Fietsvoorzieningen buitengebied Schagen

De afdelingen heeft een prioriteitenlijst ingediend bij de gemeente Schagen voor verbetering van de fietsvoorzieningen in het buitengebied van de gemeente. Het gaat in eerste instantie om het verbeteren (veiliger maken) van de scholierenroutes. In het eerste kwartaal van 2020 verwachten wij een plan van aanpak.
Onze inventarisatie staat hier op Google Maps.

Fietsvoorzieningen stad Schagen

De afdelingen heeft een prioriteitenlijst ingediend bij de gemeente Schagen voor verbetering van de fietsvoorzieningen in Schagen.Een grote wens is de doorfietsroute van Schagen richting Alkmaar. In het eerste kwartaal van 2020 verwachten wij een plan van aanpak.
Onze inventarisatie staat hier op Google Maps.

Reconstructie Kalverdijk, Koorndijk en de Dorpsstraat

De Harenkarspelweg is klaar en zo langzamerhand weet steeds meer verkeer deze nieuwe route te vinden. Dat betekent dat gemeente Schagen zich nu samen met dorpsraad, inwoners en ondernemers van Tuitjenhorn gaat richten op de reconstructie van de Kalverdijk, de Koorndijk en de Dorpsstraat in Tuitjenhorn. De afdeling wil hierover in een vroeg stadium meedenken.
Informatie op de gemeentepagina.

tuiotjenhorn

Ontwikkelingen in Schagen

  • Witte Paal

Gemeente Schagen werkt aan het opstellen van een breed gedragen toekomststrategie voor bedrijventerrein Witte Paal.

  • Waldervaart

In het winkelcentrum van Waldervaart staan al een paar jaar een aantal winkelruimtes leeg. Direct naast het winkelcentrum zijn verschillende voorzieningen gelegen, waaronder basisscholen, een kinderdagverblijf, een kinderopvang en een sporthal. De gemeente heeft het voornemen om in 2020 de scholen direct naast het winkelcentrum te vernieuwen.

  • Thorbeckestraat | Verkeerscirculatieplan

Thorbeckestraat een richtingverkeer? Oosterstraat open voor doorgaand verkeer? De gemeenteraad wil een hernieuwd verkeerscirculatieplan. Komt het ervan? Op het vorige plan had de afdeling tal van bezwaren.

  • Omgeving Makadocentrum
    De herinrichting van de openbare ruimte rondom het Makadocentrum houdt de afdeling al enkele jaren bezig.
    Meer op de webpagina van de gemeente.

Schagerbrug

  • Schagerweg

Hoe komt de Schagerweg er uieindelijk uit te zien? Zie webpagina gemeente.

  • Woningbouw op het B-veld

Er zijn plannen voor woningbouw op het B-veld van de voetbaldclub.

Reconstructie Zeeweg, Sintmaartensvlotbrug

De eerste plannen heeft de Fietsersbond naar de prullenbak verwezen. Hoe het met de plannen ervoor staat ziet u op de gemeentepagina.

Projecten Hollands Kroon

De reconstructie van Wieringerwerf

Wieringerwerf is een van de vier hoofdkernen in Hollands Kroon en heeft een belangrijke regionale functie. Om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst fijn gewoond en geleefd kan worden, worden een aantal delen van het dorp aangepakt en vernieuwd. Dat gebeurt in samenwerking met de bewoners en winkeliers in het dorp.
De plannen voor de herstructurering staan op de site van Hollands Kroon.

Winkelgebied Nieuwe Niedorp

De ontwikkeling van het winkelcentrum staat nog in de tekenfase. Meer hierover op de website van de gemeente.