Jaarvergadering 10-01-2018

Op woensdag 10 januari 2018 houdt afdeling Noordkop van de Fietsersbond haar jaarvergadering in “Onder de acacia’s”, Acaciaplein 400 te Schagen. De avond begint om 19:30 uur en eindigt omstreeks 22:30 uur.

Voor de pauze staat het (financieel) jaarverslag, de bestuursverkiezing en het verdelen van de vele taken op de agenda. De afdeling houdt zich bezig met fietsveiligheid in de gemeente Den Helder (eigen onderafdeling), Hollands kroon en Schagen. De druk op het handjevol actieve leden en het bestuur is hierdoor groot. De meer dan 200 leden worden dan ook dringend opgeroepen een deel van de taken in hun eigen woonomgeving op zich te nemen. Meer informatie hierover op de ledenpagina van de Fietsersbond. Alle leden zijn via deze weg of de nieuwsbrief “Nieuwe banden” voor deze avond uitgenodigd. Iedereen wordt verzocht zich uiterlijk 6 januari via het secretariaat aan te melden. Dit in verband met de beschikbare ruimte en de catering.

Na de pauze wordt er samen gekeken naar een film “Kinderen hebben hun eigen spelregels”. Elke ouder en iedere automobilist zou deze film gezien moeten hebben. Kinderen tot 7 jaar kunnen bijvoorbeeld niet horen uit welke richting een naderende auto komt. Evenmin kunnen ze uit hun ooghoeken zien, of ze veilig de straat over kunnen steken. Ze moeten het hoofd echt naar links en rechts draaien om te zien of er verkeer aankomt. Na de film bespreken we de eigen ervaringen met kinderen in het verkeer en wat dit voor de eigen woonomgeving betekent. De vergadering wordt afgesloten met een gezellig samenzijn.

Alle belangstellenden worden verzocht zich vóór 7 januari aan te melden per e-mail: noordkop@fietsersbond.nl of telefonisch 0224-296926. De website van de afdeling is noordkop.fietsersbond.nl en de activiteiten van onderafdeling Den Helder zijn via https://www.facebook.com/fietsersbonddenhelder/ te bekijken.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *