Extra geld voor doorfietsroutes

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) maakt 18 miljoen euro budget beschikbaar voor de aanleg van doorfietsroutes. Met dit geld kunnen provincies en vervoerregio’s de komende drie jaar aan de slag met deze fietssnelwegen. “We willen dat meer mensen de fiets pakken en dan helpt het als er veilige fietspaden zijn aangelegd waarop fietsers lekker door kunnen fietsen”, aldus staatssecretaris Vivianne Heijnen.

Volgens het ministerie worden de voordelen van de fiets steeds duidelijker. “Het is een goedkope manier van reizen en ook nog eens goed voor de gezondheid en het milieu. Bovendien helpt het tegen drukte op de weg”, zo staat te lezen op de website van het ministerie van IenW.

In 2022 maakte de overheid eenmalig 780 miljoen euro vrij om nieuwe woningen per fiets bereikbaar te maken. Nu komt er voor het eerst structureel geld voor de doorfietsroutes: 6 miljoen euro per jaar. “Om dit geld effectiever te gebruiken, is afgesproken om het budget van de komende drie jaar bij elkaar te voegen en in één keer vrij te geven”, aldus het ministerie. Dit jaar komt dus 18 miljoen euro vrij.

Bron:Mobiliteit.nl

Categorieën